sâmbătă, 30 august 2008

Nu-mi-pasismul

Nu-mi-pasismul este un curent postmodernist tomnatic. El a aparut putin dupa pupincurism ca raspuns la deviatiunile cauzate de mai'nainte-precizatul. Poate fi definit ca o stare de spirit aleatorie gandirii, o dulce lancezeala pe marginea istoriei.
Din pacate tinde sa devina un drog ce preconizez ca va avea aceeasi explozie pe care a avut-o metamfetamina, ce a inlocuit rapid cocaina(pupincurismul in cazul nostru). E placut sa stai si sa analizezi de pe margine. Desigur, nu e asa de placut cand aceasta margine este o margine de şanţ rural, plina de praf pre-electoral. Dar ce-are a face? E placut sa stai si sa privesti...de fapt sunt multi cei carora le place doar sa priveasca.
Epilog:Nea Hertu e de meserie mecanic. De fapt, era mecanic, acum e somer. Teoretic, pentru ca el munceste ca instalator fara acte in regula. Om de treaba, mereu vesel, mereu beat, nea hertzu mai sta si pe banii statului. Citez: ,,De ce sa muncesc pentru 3mil100, cand pot sa stau degeaba si sa primesc 3mil? Cum? Pai se ia o gaina din cotet, se duce la domn' doctor, domn' doctor o cauta de oua si daca e multumit da un certificat de handicapat." Sugubat rau, nea Hertu.

Niciun comentariu: