marți, 27 mai 2008

Urban Story

Pe valea bahluiului, in frumosul ,,targ al iesilor”, sta asezat pe una dintre cele 10 coline o adunatura de ,,cutii de chibrituri” denumite in limbaj curent bloc de locuinte. Mare parte dintre aceste adunaturi seamana foarte mult intre ele deoarece au fost construite intr-o perioada tulbure a frumusetii arhitecturale de aceea nu vom insista asupra situarii exacte a acestei ,,adunaturi”. Vom spune doar ca este locuinta unui elev silitor pe nume Marinel, elev in clasa a9a la o scoala moderna de tip SAM.

Marinel obisnuieste sa duca o viata linistita, urmand traseul desenat de parinti pe harta iasului:acasa-scoala-acasa. Nimic special pentru Marinel al nostru pana in fatidica zi de 15 aprilie, cand colectivul clasei sale, baieti si fete, a hotarat sa organizeze o excursie intr-o padure din apropierea scolii spre a experimenta placerile vietii de adult: micul si sucul la plic.

Dupa primirea avizului parintilor elevii marsaluiesc voiosi cu ghiozdanele doldora de mici si bere … pardon suc, catre poiana mult dorita. Poiana mustea de lume pestrita, pestrita mai ales datorita gunoaielor ce lancezeau alaturi de homo sapiens-i. Marinel zacea uimit, terifiat de privelistea macabra. Tocmai pe el il ranise cel mai rau deoarece el traise primii ani din viata alaturi de bunicii sai in munti, unde fusese invatat sa traiasca in comuniune cu natura. Nu-si putea crede ochilor ca cineva ar putea rani in asemenea fel Natura. Simti ca cineva trebuie ca faca ceva…Isi lua inima in dinti si tipa din toti rarunchii:

-Baaaah!!! Porcilor! Nu va e rusine?

Poiana se cutremura si raspunse cu ecoul:baaaah! Baaah! Baah! Bah! Lumea privea mirata. Baietelul continua actiunea curajoasa:

-Cum puteti trai in asemenea mizerie? Nu va e mila de biata Natura? Daca as fi presedinte v-as impusca pe toti! Pe toti!(asemanarea cu d-ul Vadim Tudor se opreste aici)

Unii priveau amuzati spre micul baietel, dar majoritatea priveau in jurul lor. Si realizau ca se afla intr-o cocina, cocina de ei creata. Si atunci aparu imboldul simtului raspunderii civice, care la romani zace ascuns in necunoscute camari. Toti oamenii incepura sa adune mizeriile si sa le care la ghena aflata la doar cativa metri de poiana. In cateva minute poiana era curata ca si cand nici n-ar fi calcat oameni pe acolo. Si toate acestea multumita unui baietel-Marinel…

Niciun comentariu: